Jeremy Clarkson: “Goed dat Bernie weg is”

13 februari 2017 — Jeremy Clarkson is al van kindsbeen af een Formule 1-fan. De Britse Grand Tour-presentator heeft dan ook een eigen mening over de recente machtswissel binnen de F1. En die is naar goede gewoonte recht voor de raap.


Het vertrek van Bernie Ecclestone is volgens Clarkson een goede zaak voor de sport.

“Ik heb lange tijd een goed gevoel bij Bernie gehad, maar het is tijd dat de sport op een goede manier gerund wordt”, aldus Jeremy Clarkson in een video op ‘Drivetribe’, het sociale medium van de Grand Tour-presentatoren.

“Formule 1 dient niet om een rijke man nog wat rijker te maken.”

Clarkson heeft ook een visie op wat er wel moet gebeuren met de Formule 1.

“De sport moet gerund worden als een show. Op die manier trek je toeschouwers. En ik ben er van overtuigd dat dat zal gebeuren. Chase (de nieuwe F1-baas, red.) is een Amerikaan en die weten wel hoe je er een goede show van maakt.”
De presentator geeft de Nascar als bewijs: “Dat is de enige sport ter wereld die een stadion met 250.000 plaatsen kan vullen.”

Toch kan de Formule 1 dezelfde ontwikkeling doormaken volgens Clarkson.

“De rijke oude mensen die de sport runnen, moeten zich realiseren dat de fans het belangrijkste zijn. Geen fans betekent immers geen sponsors. En het enige dat de fans willen, is opwinding. De Amerikanen verstaan dat wel, dus ik hoop dat ze de F1 terugbrengen naar de gloriedagen.”

Geschreven door Mika Tuyaerts

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België