logo
 

Jérôme D’Ambrosio beantwoordt vragen van de pers

07 september 2012 — Normaal gezien hebben maar weinig interesse voor een persconferentie op donderdag, maar dat verandert als we nog eens een landgenoot er in hebben. We hebben voor jullie alle vragen en antwoorden aan en van Jerome gebundeld.

Jerome, welkom terug. Hoe heb je je voorbereid op dit weekend? Heb je de tijd gehad om je comeback voor te bereiden?
-Het is heel snel moeten gaan. Het was een heel hectische week voor mij, zoveel mogelijk doen als je kan om hier goed aan te kunnen beginnen. Ik heb de tijd niet gehad om ergens aan te denken. Doen wat er gedaan moest worden, dat was alles.

Ik denk dat je wel goed bent blijven doortrainen, vorm houden, wachtend op dit moment?
-Ja, zeker. Als derde rijder is dat een deel van je werk. Je moet volledig fit blijven. Het is niet gemakkelijk. Ik heb nog niet veel kilometers gedaan, maar ik heb wel veel de driversmeetings met de ingenieurs gedaan om zo goed mogelijk bij te blijven met alles. Ik wou zo goed mogelijk voorbereid zijn op een situatie als deze.

Wat is jouw doel in de race? Wat moeten we van jou verwachten?
-Dat is een moeilijke vraag, want ik heb niet veel informatie om mezelf in te schatten. Ik blijf gefocust op wat ik nog moet doen met de ingenieurs, in de wagen… Daar ligt nu de nadruk op. Eens als dat goed gebeurt is hoop ik dat ik iets kan laten zien zondag, maar dat kan enkel als ik gefocust blijf en dat zal ik ook zo goed mogelijk proberen.

Hoe heeft Romain Grosjean je geholpen om je voor te bereiden? Als hij dat gedaan heeft.
-Ik heb niet veel contact gehad met Romain sinds zondag. We hebben een hele goede band tijdens de raceweekends. Voor de rest houden we niet zo veel cotact. Dat is sinds Spa niet anders. Ik word geholpen met heel wat informatie van beide rijders en van de ingenieurs. Als er iets gebeurt dit weekend kan ik wel altijd terugvallen op mijn goede relatie met Romain. We hebben ook al in lagere klasses met elkaar samengewerkt. Hij zal er staan als ik hem nodig heb, net als Kimi. Als ik met een vraag zit zal ik er zeker een antwoord op krijgen, maar tussen nu en Spa was niet het moment om met hem te praten

Je zegt dat je veel info van je team hebt gekregen. Denk je dat er meer ruimte gemaakt moet worden voor extra testdagen op de kalender?
-Daar heb ik geen idee van.

Heb je het gevoel dat je genoeg tijd in de wagen hebt gehad?
-Tot nu toe voelt het niet alsof ik veel tijd in de wagen heb gehad. Ik heb één keer gereden op Mugello op een redelijk nat parcours. Het is zeker beter om nog wat meer tijd in de wagen te spenderen. Ik ben wel erg betrokken bij het team tot nu toe, ook in de fabriek. Ik zal op die ervaring moeten rekenen.

Ga je je rijstijl veranderen nu je al een jaar ervaring hebt gehad in de Formule 1?
-Nee, er is geen reden om iets aan mij te veranderen. Ik denk dat dat het slechtste ding is wat je kan doen. Ik ga dit weekend benaderen zoals ik dat met alle voorgaande heb gedaan. Natuurlijk is dit iets speciaals, dit is Monza. Ik ben deels Italiaans dus dit is voor een deel mijn thuis gp. Ik ben dus wel heel enthousiast en ik ga mezelf voor 100% geven, zoals altijd trouwens, maar ik ga mezelf als rijder niet veranderen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België