logo
 

Jérôme D’Ambrosio: “Een grote uitdaging, maar we gaan er 100 procent voor!”

04 september 2012 — Als reservepiloot is Jérôme D'Ambrosio dit seizoen aanwezig bij elke GP zodat, mochten ze van zijn diensten gebruik willen maken, hij ten allen tijde paraat is. Nu hebben ze hem nodig, en hij is er helemaal klaar voor!

image
Hoe voelt het om opgeroepen te worden als racepiloot voor Monza?

D’Ambrosio: Ik begrijp de omstandigheden waaronder ik moet racen, maar voor mij is het een mooie kans en een schitterende uitdaging. Ik wil vooral het team bedanken voor het vertrouwen dat ze in me stellen en mij de kans te geven om in de wagen te stappen in Monza. Ik zal alles doen wat ik in me heb om er het beste van te maken. Ik heb heel hard gewerkt achter de schermen dit seizoen, en heb er alles aan gedaan om voorbereid te zijn op momenten als deze. Ik wil zoveel mogelijk uit dit weekend halen.

Hoe heb je Monza in het verleden ervaren?

D’Ambrosio: Ik heb goede herinneringen aan Monza, want ik stond er op het podium in GP2. Het is een heel uitdagende omloop met heel weinig downforce. Het wordt over het geheel ook een speciale GP, want het is de laatste wedstrijd in Europa en er heerst altijd een heel speciale sfeer in Monza. Ik kijk er heel erg naar uit.

Waar zit de uitdaging als je men je zo naar het einde toe in de wagen zet voor een Grote Prijs?

D’Ambrosio: Het is een enorme uitdaging, vooral omdat ik nog niet veel gereden heb dit jaar, en Monza is een aparte track met heel weinig downforce, maar ik wil me niet te veel concentreren op de moeilijke punten. Ik wil me gewoon focussen op hetgeen ik kan bereiken. Het wordt uitdagend, maar ik maak al deel uit van het team, ik ken iedereen, en ik zal heel wat steun krijgen om het zo goed als mogelijk te doen. Ik zal honderd procent geconcentreerd zijn tijdens de vrije trainingen, wat voor mij een sleutelmoment kan zijn dit weekend.

Wat heb je gedaan om je voor te bereiden op deze race?

D’Ambrosio: Vanaf het moment dat ik zondagavond opgebeld werd, ben ik ogenblikkelijk teruggereden naar Spa om samen te zitten met Ayao Komatsu, mijn race-ingenieur voor dit weekend. We hebben mijn stoeltje gecheckt en alles besproken wat ik moet weten. Ik zal nog wat tijd doorbrengen in de simulator, om mezelf nog wat te finetunen in alle procedures. Ik zal ook zo veel mogelijk met de ingenieurs praten, om zo goed mogelijk voorbereid te zijn om de vrije training op vrijdag aan te vatten.

Monza is een vrij unieke track, waar zal je focus liggen?

D’Ambrosio: Ik kan niet wachten om in de auto te stappen! Monza betekent heel hoge snelheden en zeer weinig downforce. Parabolica is een uiterst belangrijke en mooie bocht. Ascari is ook geen gemakkelijke bocht. Er zijn wel wat leuke uitdagingen. Het is een heel ander circuit dan de meeste huidige tracks en er zal genoeg te beleven zijn. Ik verlang om er te zijn en alle data te bekijken, maar ik kijk er het meest naar uit om er te zijn en er te rijden.

Ben je klaar voor de extra aandacht die je gaat krijgen komend weekend?

D’Ambrosio: Mijn focus ligt bij de race. Ik heb vorig jaar een volledig seizoen gereden. Dat is goed omdat ik nu weet hoe het er aan toe gaat tijdens een F1-weekend, en ik ben ook al bij het team dit jaar. Ik weet dat het heel druk is tijdens een GP-weekend, maar op een positieve manier, want het is veel samenwerken met de ingenieurs, en dat doe ik graag.

Je hebt vorig jaar al gereden in Monza, is dat al een goede voorbereiding?

D’Ambrosio: Het maakte niet veel uit qua voorbereiding, want mijn auto ging al kapot bij de formatieronde. Ik hoop echt dat het dit jaar beter gaat. Mijn laatste herinnering dateert uit de GP2, toen ik op het podium stond. Ik zal honderd procent geconcentreerd zijn om een goed resultaat neer te zetten, en ik kijk ernaar uit om op de grid te staan en de rode lichten te zien uitgaan.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België