logo
 

“Jolyon Palmer is klaar voor de Formule 1”

30 december 2015 — Volgens Pastor Maldonado is zijn nieuwe teamgenoot, Jolyon Palmer, klaar voor zijn debuut in de Formule 1.


Palmer was het voorbije seizoen reeds reserverijder bij het Lotus F1 team maar vormt komend seizoen het rijdersduo bij Renault. Na enige speculatie werden Maldonado en Palmer door Renault bevestigd als racepiloten bij de renstal.

Jolyon Palmer mocht het voorbije jaar enkele keren op vrijdag in actie komen, al is echt racen in de Formule 1 uiteraard nog een andere zaak. Teamgenoot Maldonado denkt echter dat Palmer klaar is voor zijn debuut in de koningsklasse van de autosport.

“Het is altijd moeilijk want het voorbije jaar heeft hij meestal op vrijdag op de hardere bandencompound gereden terwijl het circuit amper ingereden was. Dat is het moeilijkste moment van het weekend,” aldus Maldonado tegenover Autosport. “Hij is een goede rijder. Hij is zeer intelligent en ik wens hem het beste toe.”

“Ik denk dat hij er klaar voor is. Ik hoop dat hij me hard zal pushen zodat we het team in een zo goed mogelijke positie brengen.”

Het feit dat Palmer het voorbije jaar al intens met het Lotus F1 team heeft samengewerkt zal zijn eerste jaar als racepiloot bij Renault wel enigszins makkelijker maken.

“Dat hij het voorbije jaar heeft doorgebracht bij het teams zal hem helpen want hij kent iedereen. Hij weet hoe we werken,” besluit Maldonado.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Jolyon PalmerPastor MaldonadoLotus

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België