“Sebastian Vettel leek een amateur toen hij spinde in Bahrein”

07 april 2019 — Jolyon Palmer behoorde zelf tijdens zijn F1-carrière niet tot de toppers, maar dat weerhoudt hem er niet van om nu zelf commentaar te geven op de huidige toppers. Zo vindt hij dat Sebastian Vettel in Bahrein een amateur leek toen hij in een gevecht met Lewis Hamilton spinde.


“Vettel zijn spin in Bahrein was amateuristisch,” aldus de voormalig Renault F1-piloot in zijn column voor de BBC.

De spin van Vettel in Bahrein zorgt ervoor dat de Duitser de voorbije tien races maar liefst vier keer spinde. Volgens Palmer was de spin tijdens de GP van Bahrein anders, maar tegelijkertijd vindt Palmer dat de oorzaak van de spins bij Vettel steeds dezelfde zijn.

“Deze spin was anders dan zijn drie spins eind vorig jaar want het was bij het uitkomen van een bocht in de plaats van het tijdens het inrijden of in de apex van een bocht terwijl je met de wagen van de buitenkant komt. De oorzaak lijkt echter hetzelfde: paniek in het heetst van de strijd.”

Ondanks zijn hevige kritiek op Vettel beseft ook Palmer dat de wind het de F1-piloten tijdens de race niet makkelijk maakte, iets dat eerder ook al verschillende F1-piloten na de race lieten verstaan.

“De omstandigheden waren redelijk moeilijk. De windstoten waren intens en die speelden met de balans van de F1-bolides. Ze zorgden ervoor dat het moeilijk was en dat het soms onvoorspelbaar rijden was. De wagens hebben immers een perfecte luchtstroom nodig om een goede downforce te genereren.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België