logo
 

Jos Verstappen: “Dit is een enorm dieptepunt”

22 april 2015 — De frustraties bij Toro Rosso en de familie Verstappen over de vele problemen en opgaves zijn groot. Vooral de Renault-motor zorgt er telkens voor dat een fantastische prestatie niet beloond wordt.


Max Verstappen en Carlos Sainz Jr. moesten in Bahrein allebei opgeven. Opnieuw was er sprake van eventuele motorproblemen. Eerder tijdens het weekend en tijdens de race waren er ook al gelijkaardige problemen.

Zo waren beide wagens van Toro Rosso in Bahrein opmerkelijk traag, tot grote frustratie van beide rijders. Wat ze ook deden, de wagen van Toro Rosso was in Bahrein heel wat minder competitief dan de races voordien.

Daar kwam dan nog eens de dubbele opgave bovenop en dat tot grote frustratie van Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso. De Oostenrijker staat er voor bekend dat hij normaal goed kan relativeren. Na de GP van Bahrein zou hij zich echter zo snel mogelijk naar de luchthaven hebben begeven en ging hij weg met de boodschap: “Geen zin,” als antwoord op de vraag naar een reactie.

Ook bij de familie Verstappen begrijpen ze de frustraties bij Franz Tost en de rest van het team.

“Franz is niet blij”, zei Jos Verstappen tegenover ‘De Telegraaf’. “Ze worden allemaal een beetje radeloos, want ze kunnen niets doen. Dat is ontzettend frustrerend. Voor de rijders, voor de engineers, voor het hele team. Het is wachten en hopen op betere tijden. Ik weet zeker dat men er bij Renault alles aan doet de problemen op te lossen, maar dat zal ze niet in drie weken lukken. Formule 1 is een ontzettend competitieve sport. Daarin heb je hoogte- en dieptepunten. Maar dit is wel een diep dieptepunt.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenToro Rosso

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België