Jos Verstappen: “Enthousiast over kansen van Max in 2020”

05 december 2019 — Jos Verstappen is naar eigen zeggen enthousiast over de kansen van zoon Max volgend F1-seizoen, al zal veel afhangen van hoeveel vooruitgang Mercedes, Ferrari en Red Bull boeken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Ook Jos Verstappen heeft geen glazen bol en ook hij kan dus de toekomst niet voorspellen. Wel is hij samen met Red Bull en Honda de voorbije weken enthousiaster geworden over de kansen volgend seizoen.

“Het blijft afwachten,” aldus Verstappen senior in het programma Peptalk op Ziggo Sport. “Red Bull is heel enthousiast over volgend jaar, maar dat zijn Ferrari en Mercedes ook.”

“Het is belangrijk om er vanaf de eerste wedstrijd te staan. Die kans is groter, omdat de reglementen hetzelfde blijven. Ik heb goede hoop, maar we zullen moeten afwachten tot volgend jaar hoe het ervoor staat.”

Het wordt dus een kwestie van meteen van de eerste race er te staan en mee te doen voor de overwinningen. Enkel zo kunnen Verstappen en Red Bull volgend seizoen strijden voor de titel.

De voorbije weken werd er een duidelijke inhaalbeweging gedaan tegenover Mercedes en Ferrari, al moet het dus volgend jaar ineens ‘bingo’ zijn.

“We komen steeds dichterbij en dat zag je ook tijdens de laatste race in Abu Dhabi, wat niet het beste circuit is voor de RB15. Toch zat Max daar maar 0,36 seconde van de pole positie af. Als zijn laatste rondje perfect was geweest, had dat zelfs twee tienden kunnen zijn. Het laat zien dat we steeds dichterbij komen en daarom zijn de kansen voor volgend jaar ook groeiende,” besloot Jos Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België