Jos Verstappen: “Het is belangrijk dat Max een goede teamgenoot krijgt”

03 november 2020 — Max Verstappen moet Red Bull in zijn eentje op sleeptouw nemen omdat zijn teamgenoot Alex Albon niet snel genoeg is. Volgens vader Jos Verstappen is het dan ook erg belangrijk dat er in 2021 een sterke teamgenoot naast zoonlief komt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

De dagen van Alex Albon lijken geteld bij Red Bull, de kritiek op de Britse Thai zwelt aan nadat hij in Imola als een beginneling van de baan schoof na de safety car aan het einde van de race.

Dat heeft ook Jos Verstappen gezien en in het programma ‘Peptalk’ op de Nederlandse betaalzender ‘Ziggo’ legt hij de vinger op de wonde.

“Op dit moment vind ik het niet goed genoeg gaan,” aldus Verstappen Senior.

“Max heeft een sterke teamgenoot nodig, dan was de race in Imola ook anders verlopen. Als je tijdens het begin van de race een teamgenoot achter Lewis Hamilton had die eerder binnen had kunnen komen waardoor Hamilton ook weer eerder naar binnen had moeten komen, dan zijn de kaarten anders geschud.”

Op de vraag wie die teamgenoot dan wel moet worden trapt Verstappen als het ware een open deur in.

“We weten het allemaal, het is of Albon, of Perez of Hulkenberg. Een van die drie moet het gaan worden.”

Terugkijkend op de pitstops, waarbij Max vrij vroeg de pits opzocht, verduidelijkt Jos Verstappen de strategie. Hij legt ook uit waarom het gebrek aan een goede teamgenoot Lewis Hamilton vrij spel geeft.

“Dat was de enige kans voor ons om tot bij Bottas te komen. Kijk als je een undercut doet, zoals dat heet, en Max gaat nu naar buiten en hij rijdt dan twee snelle rondjes achter elkaar als Bottas buiten blijft, dan zit hij ervoor.”

“Maar Bottas kwam de ronde erna binnen en dan blijft het hetzelfde. Maar omdat je nu geen goede tweede teamgenoot hebt, heeft Lewis vrij spel. Die auto is gewoon toch nog een stukje beter dan die van ons en daardoor kan hij goede rondetijden blijven rijden en zo komt hij voor Bottas en Max terecht.”

Of hoe ook vader Jos de druk op de teamgenoot van zoonlief Max nog wat extra opvoert. Er lijkt dan ook nu al één zekerheid: Max Verstappen heeft in 2021 een nieuwe teamgenoot.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België