Jos verstappen: “Ik dacht dat Max ging winnen”

19 september 2017 — Jos Verstappen blikte in de Nederlandse sportshow ‘Peptalk’ terug op de Grote Prijs van Singapore en hij kon uiteraard niets anders dan besluiten dat de uitkomst teleurstellend was.


Gespreksonderwerp nummer één was natuurlijk het incident in de eerste bocht tussen Max en de twee Ferrari ’s.

“Het eerste dat door mijn hoofd ging was: ‘niet weer.’ Ik ben natuurlijk in de eerste plaats teleurgesteld voor Max,” aldus Jos. “Als je naar de beelden kijkt zie je dat hij een betere start heeft dan Vettel. Kimi had een ongelofelijke start en komt naast Max en Seb stuurt dan heel fel naar hem toe. Kimi maakt dan een kleine beweging naar rechts en zo belandt Max in de sandwich.”

“Je kan de schuld niet op Max schuiven,” gaat Jos verder. “Ik denk dat Vettel de schuldige is, hij wijkt extreem uit naar links en Kimi heeft dat waarschijnlijk niet gezien. Seb vecht toch voor het kampioenschap en dan zou je toch denken dat hij wat voorzichtiger zou zijn. Het is me ook opgevallen dat de Ferrari’s zenuwachtig worden eens Max in de buurt komt, dat concludeer ik alleszins uit hun acties tijdens de start.”

Jos had helemaal niet gerekend op een dergelijk scenario als dat van zondag en hij zag de race optimistisch tegemoet.

“Mijn gevoel vertelde me dat Max ging winnen. De sfeer was erg ontspannen en ook hijzelf voelde zich relaxed.”

Na de opgave van zijn zoon had Jos nog kort de kans om even met hem na te praten.

“We hebben even gepraat over de situatie in het motorhome,” vertelt Jos. “Daarna heb ik een biertje gedronken en ben ik naar de race gaan kijken. We hebben niet met de jongens van Ferrari gesproken want die waren al snel weg en om eerlijk te zijn had ik daar ook weinig zin in. We kijken gewoon naar onszelf, iedereen heeft gezien wat er gebeurd is maar dat hoort er gewoon bij.”

De volgende race is in Maleisië en daar kijken zowel Jos als Max naar uit.

“Ik heb er altijd graag gereden en Max ook. Er is altijd een kans dat het gaat regenen en dat maakt het vaak interessant. Red Bull wordt ook almaar sterker dus mogen we dromen van de eerste of tweede rij. Dat zou wat mogelijkheden moeten openen.”

Over de tegenslag die Max in 2017 lijkt te achtervolgen had “Jos The Boss” tenslotte nog dit te vertellen: “Ik hoop dat hij dit jaar alle tegenslag zal gehad hebben en dan starten we 2018 met een schone lei.”

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max Verstappen

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië