Jos Verstappen: “Max’ critici moeten onthouden dat hij hier is om te racen”

24 november 2016 — Jos Verstappen zegt dat men de rijstijl van zoon Max moet aanvaarden. Verstappen kreeg heel wat kritiek te slikken over zijn rijstijl.


Verstappen sr. zegt dat ze zijn zoon niet tegenhouden door nieuwe regels in te voeren. Hij zal er alles aan doen om successen te boeken bij Red Bull.

“We zijn niet hier voor iemand anders. We zijn hier voor onszelf en willen goede resultaten neer te zetten bij Red Bull. Wat de mensen ook denken of als ze kwaad zijn, hij is hier om te racen. Hetzelfde gebeurde met Sebastian in Brazilië. Seb liet niet veel plaats, dus deed hij hetzelfde. Dat is wat men wil zien,” klinkt het bij Verstappen.

Jos werd in aanloop naar de GP van Brazilië door Toto Wolff gebeld om te spreken over de rijstijl van Max. Tijdens dit gesprek zou Toto Wolff bij Jos hebben aangedrongen om het niet zo ver te laten komen dat Max herinnerd zal worden omdat hij de titelstrijd tussen Hamilton en Rosberg mee besliste door een aanrijding met één van beide. Jos zegt echter dat Max nooit zó ver zal gaan om een crash te veroorzaken.

“We zijn hier niet om bepaalde dingen te beïnvloeden. We zijn hier voor onze race en voor wat we in Brazilië hebben laten zien, niet om iemand anders uit de race te zetten. Red Bull doet het fantastisch met Max. Hij is zeer gelukkig met het team en heeft plezier in het racen,” sluit Verstappen af.

Geschreven door Anouck Jaspers

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België