Jos Verstappen: “Max moet zijn stijl niet veranderen”

18 april 2018 — Jos Verstappen geeft aan ontgoocheld te zijn na de GP van China. Hij vindt dat zoon Max beter zijn verstand moet gebruiken om niet meer in een situatie zoals afgelopen weekend te belanden.

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Het was in de talkshow ‘Peptalk’ op de Nederlandse betaalzender Ziggo dat Jos Verstappen zijn licht liet schijnen over de veelbesproken inhaalpoging van zijn zoon Max op Sebastian Vettel. Hij vindt dat Max de situatie beter had moeten inschatten.

“Zijn inhaalpoging op Vettel was echt niet goed,” aldus Jos Verstappen. “Het was onmogelijk, een echte inschattingsfout.”

“In bepaalde situaties moet Max meer nadenken, hij moet zijn rijstijl niet veranderen. Bij de start passeerde hij twee auto’s en dat deed hij perfect, dat zijn de dingen die we willen zien. Acties zoals die op Vettel willen we niet zien, dat moet hij onder controle krijgen. Hij moet meer nadenken.”

“Morgen zie ik hem. Het voorbije weekend was pijnlijk maar we zullen erover praten en alles op een normale manier analyseren, deze dingen gebeuren nu eenmaal. Ik moet niet veel zeggen, hij weet het zelf ook wel.”

Verstappen senior is niet boos op zijn zoon maar hij kan niet wegsteken dat hij ontgoocheld is.  “Ik ben niet boos maar ik ben wel teleurgesteld,” aldus Jos. “Het is vooral pijnlijk voor hem.”

Jos wou ook nog even terugkomen op de inhaalactie van Max op Lewis Hamilton in Bahrein. Die betekende meteen het einde van de race van de jonge Nederlander.

“Ik denk niet dat daar iets mis aan was, ik vind het nog steeds een goede actie. “Achteraf kan je misschien zeggen dat Max meer ruimte had moeten geven maar hetzelfde kan je ook van Hamilton zeggen. Daarom heet het ook een ‘racing incident’ en nemen ze allebei hun verantwoordelijkheid.”

“Hij deed dat echt goed, hij moet wat meer risico’s nemen want de topsnelheid van de Red Bull ligt lager dan die van de Mercedes.”

Ten slotte gaf “Jos the boss” de media nog een veeg uit de pan door te stellen dat alles wat Max doet met een vergrootglas bekeken wordt.

“Wanneer je de race in China bekijkt dan zie je bijvoorbeeld dat Fernando Alonso Vettel verplicht van breed te gaan, en geen klein beetje. Daar wordt niets over gezegd.”

“Wat Max in Bahrein deed was helemaal niet zo erg want hij liet Hamilton net genoeg ruimte. Toch wordt hij afgemaakt in de pers en dat vind ik niet correct,” besluit Verstappen senior.

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image