Jos Verstappen sprakeloos na overwinning van zoon Max

16 mei 2016 — Jos Verstappen kon amper beschrijven wat hij voelde nadat zoon Max zijn allereerste overwinning in de Formule 1 behaalde in Spanje.


“Ik kan het niet geloven, het is gewoon ongelooflijk. Max is pas 18 jaar, maar de manier waarop hij heeft geracet is ongelooflijk. Ik weet niet wat ik moet zeggen”, zei Jos Verstappen na afloop van de race.

Max Verstappen wist rondenlang Kimi Raikkonen achter zich te houden en de druk van de Fin in de Ferrari te weerstaan. Uiteindelijk was het ook nog bang afwachten of de banden van Verstappen het zouden uithouden, zeker toen teamgenoot Ricciardo die een pitstop meer deed, een lekke band kreeg.

“Wetende hoe oud de banden zijn, vroeg ik me in de laatste ronden af of ze het wel zouden redden,” gaf Jos Verstappen toe dat ook hij zijn twijfels had. “In het begin dacht ik: gaat die strategie wel werken? Dat dacht volgens mij iedereen. Maar uiteindelijk werkte het wel en daar ben ik heel blij om.”

Uiteraard is Jos Verstappen apetrots op de prestatie van zijn zoon, net als bij uitbreiding heel Nederland.

“Natuurlijk ben ik enorm trots. Max en ik hebben veel samen gedaan om dit te bereiken. Ik was vorige week heel blij met het telefoontje dat hij voor Red Bull Racing mocht gaan rijden, want daar liggen meer mogelijkheden. Het is ongelooflijk dat hij in zijn eerste weekend zo’n geweldige race heeft gereden.”

“Dit is zeker zijn grootste prestatie tot dusver, maar morgen staat hij weer met twee voeten op de grond. Hij weet volgens mij wel hoe hij hiermee moet omgaan,” besluit Jos.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België