Jost Capito verlaat McLaren na amper vijf maanden

07 februari 2017 — Na amper vijf maanden aan de slag te zijn geweest bij McLaren verlaat Jost Capito al het McLaren F1-team.


Fernando Alonso en Jost Capito
Met veel trotst kondigde McLaren de komst van Capito ongeveer een jaar geleden aan. Capito maakte de overstap van Volkswagen naar McLaren, al duurde het wel tot vijf maanden geleden alvorens Capito daadwerkelijk aan de slag kon gaan bij McLaren. Hij mocht immers van Volkswagen niet onmiddellijk na zijn vertrek aan de slag gaan bij McLaren.

Nu volgt dus al na enkele maanden een vroegtijdig vertrek van de 58-jariger Capito.

“Jost Capito vervoegde McLaren na vier succesvolle jaren bij VW Motorsport en hij wenste McLaren opnieuw succesvol te malen,” aldus een woordvoerder van McLaren. “Hij wenste mee te bouwen aan een winnend team en wou zich daarbij volledig focussen op het opnieuw competitief maken van de F1-bolide van McLaren. Het uiteindelijke doel was om in de komende jaren opnieuw wereldkampioen te worden.”

“Jammer genoeg vonden we geen gezamenlijke basis om van te vertrekken, wat noodzakelijk is om het team opnieuw succesvol te maken. Bij gevolg zijn we overeengekomen dat hij McLaren Racing verlaat en andere opportuniteiten voor zichzelf in overweging zal nemen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België