logo
 

Jules Bianchi: “Ferrari getoond dat ik snel ben”

10 juli 2014 — Jules Bianchi reed gisteren tijdens de tweede testdag op het circuit van Silverstone de snelste tijd. De Fransman hoopt daarmee aan Ferrari getoond te hebben dat hij snel is.


Voor Bianchi was het wegvallen van Kimi Raikkonen een unieke kans om zich in de Ferrari F14 T te bewijzen. De Fransman maakt deel uit van de Ferrari Driver Academy en rijdt momenteel bij Marussia.

“Als je weet dat ik deel uitmaak van de Ferrari Driver Academy, dan denk ik dat een racezitje op een bepaalde dag sowieso het doel moet zijn. Ik moet hen dan ook bewijzen dat ik er klaar voor ben en vervolgens zien we wel,” zei Bianchi in een reactie op zijn besttijd tijdens test. “Momenteel hebben ze echter twee rijders die het goed doen.”

“Ik weet dat het momenteel niet de bedoeling is om volgend jaar voor Ferrari te rijden, ze hebben immers plannen met het huidige rijdersduo. Ik probeer me dan ook gewoon te focussen op wat ik momenteel bij Marussia doe. Ik probeer dan ook daar mooie resultaten te behalen.”

“Ik heb het team getoond dat ik er goed kan werken en dat ik snel ben. Het was echter een test dus het was niet de bedoeling om me te vergelijken met de andere rijders. Het was de bedoeling om de wagen te verbeteren en het team daarbij te helpen. Ik denk dan ook dat ik het goed gedaan heb,” besloot Bianchi.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België