logo
 

Kan Max Verstappen Red Bull verlaten om naar Ferrari te gaan?

22 juni 2017 — Het zogenaamde 'silly season' draait nu echt wel op volle toeren. Nadat er de voorbije dagen al heel wat geruchten waren over onder meer Sebastian Vettel, Carlos Sainz, Mercedes, McLaren, Honda en Williams, valt nu ook de naam van Max Verstappen.


Vorig jaar maakte Max Verstappen een droomtransfer van zusterteam Toro Rosso naar grote broer Red Bull. De Nederlander maakte het plaatje helemaal compleet door in Spanje tijdens zijn eerste race voor Red Bull meteen ook zijn allereerste F1-overwinning te behalen.

De droom van Max Verstappen bij Red Bull is ondertussen zeker en vast geen nachtmerrie geworden maar er zijn dit jaar wel veel meer frustraties bij Max. De 19-jarige Nederlander heeft een enorme honger naar succes en Red Bull kan die honger momenteel niet stillen.

Eerst en vooral is de Red Bull RB13 niet zo competitief als verwacht. Daarnaast is de Renault-motor nog steeds niet krachtig genoeg en kampt de motor ook geregeld nog met betrouwbaarheidsproblemen. De frustraties bij Max nemen dan ook toe, zeker na zijn opgave tijdens de GP van Canada.

Met het ‘silly season’ dat op kruissnelheid begint te komen valt nu ook de naam van Max Verstappen. Steeds meer wordt er gespeculeerd over wie naar waar zou kunnen gaan in 2018 en daarbij wordt niet langer alleen naar rijders gekeken waarvan het contract eind dit seizoen afloopt maar ook naar rijders zoals Max die wel een bindend contract hebben voor 2018.

Volgens Ted Kravitz van ‘Sky Sports’ zou Ferrari wel eens op vinkenslag kunnen liggen om Max Verstappen te proberen losweken bij Red Bull nu de renstal niet competitief genoeg blijkt te zijn en duidelijk een achterstand heeft op Ferrari en Mercedes.

“Wat gaat er gebeuren met Verstappen?” vraagt Ted Kravitz zich openlijk af. “We horen dat niet alleen hij niet blij is maar ook zijn vader Jos niet.”

“Er zijn verhitte discussies en gesprekken met Helmut Marko over wat er in hemelsnaam aan de hand is. Ze vragen zich af waar het kampioenschap is dat hen beloofd werd. Ze kijken dan ook actief rond.”

“Ik denk dat we met Verstappen moeten rekening houden bij het bekijken van wie eventueel waar kan gaan rijden. Red Bull zegt dat het de kaarten in haar handen heeft, dat rijders hen niet verlaten maar dat ze zelf rijders dumpen, maar vertel dat maar eens tegen Sebastian Vettel die een geldig contract had bij Red Bull.”

“Indien Ferrari tegen Verstappen zou zeggen dat ze hem als vervanger van Kimi naast Sebastian willen en het contract wel zullen regelen, dan denk ik dat Verstappen de overstap maakt,” aldus Ted Kravitz. Kravitz verwijst daarmee onder meer naar de situatie waarbij ook Sebastian Vettel ondanks zijn geldig contract door Ferrari bij Red Bull werd losgeweekt om de overstap naar de Scuderia te maken.

Er waren het voorbije anderhalf jaar al eerder speculaties dat Ferrari interesse had in Max Verstappen. Jos Verstappen beschouwde het toen als een eer dat zo’n grote renstal interesse had in zijn zoon.

Verstappen is met zijn 19 jaar nog steeds erg jong maar zijn enorme honger naar succes zorgt ook voor ongeduldigheid en daarvan zou Ferrari dus wel eens kunnen proberen profiteren. Volgens Kravitz kan die honger de balans immers richting Ferrari doen keren.

“Verstappen is erg ongeduldig. Hij wil zo snel mogelijk succes in de titelstrijd boeken. Indien hij, net als de meesten van ons, vindt dat Red Bull voorafgaand aan een reglementswijziging in 2020 geen wereldkampioen zal worden, dan zie ik hem daadwerkelijk de overstap maken,” aldus Kravitz. “Verstappen mag dan wel een contract hebben maar zoals Christian Horner zegt, je kan een rijder niet forceren om voor jou te laten rijden indien hij dat niet wil.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België