“Kans groot dat Alonso blijft indien McLaren kiest voor Renault-motoren”

04 september 2017 — Volgens McLaren-CEO Zak brown zal Fernando Alonso waarschijnlijk bij McLaren blijven indien de renstal voor het seizoen 2018 overstapt naar motoren van Renault.


Voor alle duidelijkheid, er is nog niets officieel over de toekomst van zowel Fernando Alonso, McLaren, alsook een eventuele samenwerking van McLaren met Renault als motorleverancier.

Er werd echter duchtig gepraat in de F1-paddock van Monza en er zijn steeds meer aanwijzingen dat McLaren maar al te graag wil samenwerken met Renault als motorpartner in 2018. Zo’n scenario zou volgens McLaren-CEO Zak Brown ook daadwerkelijk betekenen dat de kans groot is dat Alonso ook in 2018 nog voor de renstal zal racen.

“De kans is groot dat we Alonso kunnen overtuigen om te blijven indien we over een Renault-motor beschikken,” aldus Brown tegenover ‘Sky Sports’. “Ik lijk enorm veel te ontbijten met Fernando ... hij houdt van het team, is gepassioneerd als nooit tevoren. Hij wil zich in de Formule 1 bevinden en hij wil dat we competitiever zijn.”

Volgens Brown hoeven zijn uitspraken echter niet te betekenen dat het reeds een uitgemaakte zaak is dat McLaren ofwel zonder Honda ofwel zonder Alonso door het leven zal gaan in 2018. Er bestaat ondanks alles nog een kans dat McLaren, Honda en Alonso in 2018 zullen samenwerken.

“We zullen het komende week verder bekijken,” aldus Brown. “Je mag geen vroegtijdige conclusies trekken en zeggen dat indien we bij Honda als motorleverancier blijven dat hij dan niet bij ons zal blijven.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaRenaultFernando AlonsoMcLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië