Kans op een Bahrein GP verkleint met de dag

04 april 2011 — De kans dat er dit jaar nog een GP zou plaatsvinden in het Golfstaatje Bahrein, lijkt met de dag kleiner te worden.

De deadline om te beslissen of de GP nog zou verplaatst worden naar een eventueel latere datum, ligt op 1 mei. De voorwaarde is uiteraard wel dat de rust in het land wederkeert. Ondanks wat er door de autoriteiten beweerd wordt, is er nog geen steeds stabiliteit in het land.

De autoriteiten, die zeer nauw verbonden zijn met de Koninklijke familie, beweren dat de situatie volledig onder controle is, maar de feiten die zich afspelen, wijzen op een compleet ander beeld. De noodtoestand is er nog steeds van kracht en enkele honderden opstandelingen blijven onder arrest. Minstens evenveel mensen zijn nog steeds vermist.

De lokale media is aan strikte banden gelegd en buitenlandse journalisten zijn vleugellam gemaakt door een inperking van hun bewegingsvrijheid. Ook zijn er nog steeds buitenlandse troepenmachten aanwezig om de regering te helpen de situatie onder controle te krijgen.

Ondanks het charmeoffensief van het land in de media, zijn de pogingen om de wereld te doen geloven dat de rust is teruggekeerd niet geloofwaardig. Nu zal dus de FIA ten laatste op 1 mei moeten beslissen of er nog een GP zal kunnen plaatsvinden. De vraag is echter in hoeverre de FIA het nog wil riskeren om de GP te laten doorgaan.

Niet alleen de veiligheid zal daarbij een punt zijn, maar de FIA wil natuurlijk ook haar imago niet beschadigen door de negatieve publiciteit die ze zouden halen als ze er toch gaan racen. Het lijkt er dus op dat ook de FIA begint te beseffen dat de autosport en dus ook de Formule 1 niet los staat van de realiteit.

Dat betekent wel dat de kans op een GP hiermee zo goed als verdwenen is.

image

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België