Kans op F1-race in Denemarken steeds groter

11 januari 2018 — De kans dat er vanaf 2020 een race in Denemarken op de F1-kalender zal staan wordt steeds groter. De grote baas van Liberty Media, Chase Carey, had de voorbije week een gesprek met de burgemeester van de stad Kopenhagen.


Formule 1-CEO Carey reisde afgelopen woensdag af naar Kopenhagen om daar de burgemeester van Kopenhagen en de Deense minister van binnenlandse zaken te ontmoeten. Het gespreksonderwerp was het project van om en bij de 68 miljoen euro om een race in het centrum van de Deense hoofdstad te organiseren.

“We zijn best wel opgewonden over het idee van een race hier in Denemarken,” aldus Chase Carey tegen Reuters. “Kopenhagen is een voorbeeld van een omgeving waarvan we denken dat ze een ideaal platform voor een raceweekend kan zijn.”

De Amerikaan ziet een GP van Denemarken als een kans om de Formule 1 dichter bij de Scandinavische landen te brengen. De laatste keer dat daar geracet werd was de GP van Zweden in 1978. Met Bottas, Raikkonen, Magnussen en Ericsson hebben ze vier rijders in een sport van twintig deelnemers.

Nu moeten de fans uit Scandinavische contreien al minstens afzakken naar Hongarije of België om hun helden aan het werk te zien. Op die manier kan een race in Denemarken nog meer fans naar de F1 lokken.

Eén van de sterke zakenmannen achter het plan, Lars Seier Christensen, omschrijft het als volgt: “Ze zien het niet enkel als Kopenhagen maar meer als een toegang voor de hele Scandinavische markt.”

Geschreven door Tom Schots

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België