logo
 

“Kans op overwinning verloren maar gelukkig is cameraman redelijk ok”

07 juli 2013 — Mark Webber was na afloop van de GP van Duitsland teleurgesteld dat zijn kansen op een overwinning door het losgekomen wiel verloren zijn gegaan, maar tegelijkertijd was hij ook blij dat de cameraman niets ernstiger is overkomen.

image
Gemengde gevoelens bij Mark Webber. De Australiër had voor aanvang van de race aangegeven dat hij geloofde in zijn kansen op een overwinning. Webber maakte ook een goede start, maar wat later in de wedstrijd sloeg het noodlot toe.

De Australiër kwam binnen in de pits, maar tijdens de pitstop was er een probleem met de band rechts achteraan. De wagen ging van de krik en Webber reed weg, niet wetende dat zijn achterband niet goed vast zat.

Even later kwam zijn rechter achterband los en stuiterde die door de pitlane. Enkele leden van andere pitcrews konden de band nog ontwijken, maar een camerman die met zijn rug naar het incident stond werd geraakt.

“Het is het grootste tijdverlies dat je ooit kan meemaken,” zegt Webber over het incident. “Je verliest een wiel en de jongens moeten je komen halen om je terug richting de pits te duwen. Gelukkig is de cameraman redelijk ok.”

“Nadien probeer je je alleen nog op het resultaat te focussen. We hebben een grote kans op de overwinning gemist. Uiteindelijk heb ik gedaan wat ik kon. Zo is het nu eenmaal .... Het maakt het alleen maar erger dat ik met de jongens vooraan aan het meestrijden was en dat ik het zeker niet slecht deed,” besluit Webber.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België