Kans op regen tijdens GP van Bahrein

31 maart 2019 — De kans is groot dat u de wenkbrauwen fronste bij het lezen van bovenstaande titel. Bij de GP van Bahrein denken we immers niet meteen aan een eventuele regenrace maar volgens de laatste weersvoorspellingen bestaat er toch een kans op regenbuien.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bahrain International Circuit (@bah_int_circuit) op

Uitgerekend vandaag, wanneer de GP van Bahrein wordt verreden, is het één van de zeldzame dagen dat er kans is op regen in Bahrein. Er trekt immers mogelijk een buienlijn over het circuit van Sakhir, vraag is alleen of dat ook effectief tijdens de F1-race zal gebeuren.

Deze ochtend vielen er alvast regendruppels in Manama, maar betekent dit ook dat we effectief regen zullen krijgen tijdens de race?

Sinds Bahrein in 2014 op de F1-kalender verscheen vond er geen enkele keer een regenrace plaats. Vandaag bestaat dus wel de kans dat het regent tijdens de race, al blijft de kans bijzonder klein dat we taferelen zullen zien zoals we die vaak tijdens andere regenraces zien.

De teams zullen hun weerradar ongetwijfeld nauwlettend in de gaten houden, al blijft het met zo’n dertig graden wanneer de race van start gaat nog steeds enorm warm, ook wat de baantemperatuur betreft. Regendruppels die op het circuit vallen kunnen dan ook snel opdrogen ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België