Kans op regen tijdens GP van Bahrein?

26 november 2020 — Wanneer we het over de GP van Bahrein hebben dan denken we vooral aan warme temperaturen, een woestijn en zeker geen regen ... Maar toch is er, en vergeef ons de woordkeuze, een 'waterkans'.

Regen in Bahrein is misschien redelijk ongewoon maar echt onmogelijk is het niet. Zo regende het bijvoorbeeld vorig jaar tijdens de F1-test in Bahrein en aangezien de F1-teams toen niet over regenbanden beschikten was er urenlang geen actie op de baan te bespeuren.

Het feit dat de GP van Bahrein dit jaar later op het seizoen plaatsvindt doet de kans op regen toenemen. Bahrein telt gemiddeld twee dagen regen per maand, en geheel ondenkbaar is het dus niet dat het uitgerekend komend weekend regent.

Een regenrace zoals in Turkije zullen we ongetwijfeld niet krijgen maar mocht het regenen dan hebben de F1-teams net als tijdens al de andere raceweekends enkele setjes regenbanden ter beschikking.

Op vrijdag zullen de teams normaal gesproken probleemloos kunnen rijden maar er zou wel heel wat bewolking zijn en de temperaturen zouden ook lager dan gebruikelijk zijn.

Zaterdag is het weer minder standvastig en lijkt de kans op regen vooral in de ochtend toe te nemen. Voorafgaand en tijdens de kwalificatie bestaat de kans op regenbuien. 

De race op zondag lijkt dan weer onder droge omstandigheden te zullen verlopen, ook al is er een kans op onweer.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België