logo
 

“Kans zeer groot dat D’Ambrosio rijdt in Italië”

02 september 2012 — Jerome D'Ambrosio maakt enorm veel kans om komend weekend de GP van Italië te rijden.

image
Onze landgenoot is reserverijder bij het Lotus F1 team, het team waarvoor Kimi Raikkonen en Romain Grosjean rijden. De Fransman raakte veroorzaakte bij de start van de GP van België echter een enorme crash waarbij meerdere rijders betrokken waren.

Grosjean moest daarvoor op het matje komen bij de wedstrijdleiding en die oordeelde uiteindelijk dat de Fransman de grote schuldige was van de crash. Hij kreeg hiervoor een boet van 50 000 euro en moet de komende race in Italië aan de kant blijven.

Dat betekent dat Lotus op zoek moet naar een vervanger. Het is meteen kort dag want binnen enkele dagen worden de eerste oefensessies reeds verreden. Uiteraard wordt in eerste instantie aan onze landgenoot gedacht.

“De kans is zeer groot dat D’Ambrosio rijdt,” aldus Eric Boullier, de teambaas van Lotus.

Naast zijn functie van teambaas bij Lotus is Eric Boullier eveneens CEO van Gravity Management, dat D’Ambrosio ondersteunt. De keuze voor D’Ambrosio lijkt dan ook maar een formaliteit, al wil Lotus niet meteen bevestigen dat D’Ambrosio komend weekend achter het stuur kruipt van de tweede Lotus-bolide.

“Er zijn heel wat rijders op zoek naar een zitje. We zullen Jerome als eerste kandidaat beschouwen, aangezien hij onze derde rijder is. Hij maakt het meeste kans op het racezitje,” gaat Boullier verder. “Ik moet echter eerst eens met hem samenzitten. We moeten eerst enkele zaken bespreken en vervolgens zien we wel.”

Tot nu toe reed D’Ambrosio alleen maar tijdens de F1-test op het circuit van Mugello met de Lotus E20. Een echt groot ervaringsvoordeel tegenover andere piloten heeft hij dus niet. Ondermeer Adrian Sutil, Jaime Alguersuari en Rubens Barrichello zouden ook kandidaat voor het zitje kunnen zijn.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België