Kansen Robert Kubica op racezitje bij Williams stijgen ...

18 oktober 2018 — Zien we Robert Kubica volgend seizoen voor Williams racen? De Pool zijn kansen op een racezitje lijken alvast te stijgen ...

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Robert Kubica (@robertkubica_real) op

Begin dit jaar greep Robert Kubica nog naast een racezitje bij Williams. De Pool moest de duimen leggen voor Sergey Sirotkin. De 20-jarige Brit George Russell werd ondertussen reeds bevestigd als rijder bij Williams maar Robert Kubica zijn kansen voor het tweede racezitje lijken te stijgen.

Volgens het Russische ‘Sport Express’, zou het Poolse oliebedrijf ‘PKN Orlen’ Kubica eventueel steunen voor zo’n 10 miljoen dollar. Daarmee zou Kubica mogelijk het tweede racezitje bij Williams in de wacht slepen.

“Momenteel is het te vroeg om over een potentiële samenwerking ofzo te spreken,” aldus ‘PKN Orlen’. “Tegelijkertijd bevestigen we wel dat er een meeting heeft plaatsgevonden tussen de raad van bestuur, Daniel Obajtek, en Robert Kubica.”

De kansen van Robert Kubica voor een racezitje stijgen dus, al blijft de Pool er zelf voorlopig redelijk rustig onder.

“Ik ben kalm. Ik kan alleen mijn fans bedanken voor hun steun,” aldus Kubica.”

“Laat ons hopen dat we elkaar volgend jaar zien, maar het is niet dat ik door het eventueel missen van een racezitje mijn glimlach zal verliezen. Ik weet niet wat er zal gebeuren maar ik werk eraan.”

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België