logo
 

Karthikeyan mag toch starten in Barcelona

12 mei 2012 — Hoewel hij er niet in geslaagd is om binnen de 107 procent-marge te blijven tijdens de kwalificaties, mag Narain Karthikeyan morgen toch aan de start van de race verschijnen.

Narain Karthikeyan heeft het geluk tot nu toe nog niet aan zijn zijde gehad tijdens het raceweekend in Barcelona. Na problemen tijdens de vrije trainingen was ook de kwalificatie een nachtmerrie voor de Indische coureur. Hij was meer dan drie seconden trager dan zijn teammaat en kon bijgevolg niet binnen de 107 procent-norm blijven.

Toch hebben de stewards beslist dat Karthikeyan alsnog mag starten aan de Grand Prix van Spanje. Het team kon namelijk duidelijke redenen voorleggen waarom de coureur zo traag was en bovendien heeft Karthikeyan wel goede tijden neergezet tijdens de derde oefensessie die enkele uren voor de kwalificaties plaatsvond.

“We hebben niet veel geluk gehad tijdens de kwalificatie”, legde technisch directeur Toni Cuquerella uit. “In zijn eerste ronde maakte Karthikeyan een fout en kon hij slechts een magere tijd neerzetten. Vervolgens is hij teruggekeerd naar de garage, maar daar hadden we een technisch probleem met de bevestiging van de onboard-camera. Aangezien het te gevaarlijk was voor hemzelf en de andere coureurs om met een slecht bevestigde camera buiten te rijden, heeft hij geen kans gehad om zijn kwalificatietijd te verbeteren.”

“Bijgevolg is hij er niet in geslaagd om binnen de 107 procent-norm te blijven, maar ik heb er alle vertrouwen in dat hij tijdens de race morgen opnieuw snel genoeg zal zijn. Daarvan zijn de goede tijden in de derde vrije training een bewijs.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België