Keert India in 2016 terug op de F1-kalender?

29 mei 2015 — F1-baas Bernie Ecclestone wil alles in het werk stellen om volgend jaar India te laten terugkeren op de F1-kalender.


Het Buddh International Circuit en de GP van India stonden sinds 2011 op de F1-kalender maar ondanks een contract voor vijf edities verdween de race na 2013 al van de F1-kalender. Bernie Ecclestone wil er nu echter voor zorgen dat de race opnieuw op de F1-kalender komt te staan.

Officieel verdween de race van de F1-kalender omdat Bernie Ecclestone de race liever aan het begin van het seizoen had in plaats van aan het einde. Het was dan ook de bedoeling dat de race na een sabbatjaar zou terugkeren op de F1-kalender, maar dat gebeurde dit jaar dus niet.

“Ik hoop dat we volgend jaar een race in India hebben. Ik wacht momenteel op een beslissing van de promotoren,” zei Bernie Ecclestone tegenover de ‘Press Trust of India’. “We zullen er alles aan doen wat noodzakelijk is om er voor te zorgen dat India terugkeert. Er zijn geen bijkomende uitdagingen voor de race. De ‘Jaypee Group’ moet zeggen dat ze er klaar voor zijn zodat het bestaande contract nieuw leven kan ingeblazen worden.”

“We hebben wel wat haast. Binnen de twee maanden moet het geweten zijn,” aldus Ecclestone.

Tijdens de drie edities van de GP van India was het telkens Sebastian Vettel die mocht zegevieren.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België