logo
 

Keert Jenson Button terug naar Williams?

20 juni 2016 — Maakt Jenson Button komend seizoen de overstap van McLaren naar Williams en maakt hij zo bij McLaren plaats voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne?


Claire Williams van de gelijknamige renstal heeft toegegeven dat McLaren-piloot Jenson Button een “aantrekkelijke optie” voor 2017 is. Er wordt al langer gespeculeerd dat Button eventueel de Braziliaan Felipe Massa bij Williams zou kunnen vervangen.

“Button terug bij Williams’ zou een mooie headline zijn,” zei Claire Williams tegenover ‘Sky Sports’. “Hij startte zijn carrière hier en hij is een wereldkampioen. Hij is extreem intelligent op het vlak van het bouwen van een team rondom hem en het ontwikkelen van een wagen.”

“Uiteraard zou hij een aantrekkelijke optie zijn indien hij beschikbaar is. We praten momenteel echter met heel wat rijders in de paddock en ik ga niet zeggen of hij op onze lijst staat.”

Bij McLaren zitten ze momenteel echter met een luxeprobleem. Ze hebben met Alonso en Button twee voormalig wereldkampioenen als rijdersduo en met Stoffel Vandoorne hebben ze een toptalent als reserverijder. Vandoorne bewees bij zijn F1-debuut in Bahrein nogmaals dat hij klaar is voor een racezitje in de F1. Dat racezitje zou hij liefst bij McLaren verkrijgen maar dan moet McLaren wel Alonso of Button aan de kant schuiven. Die laatste lijkt daarbij de meest voor de hand liggende optie.

Indien McLaren met het oog op komend seizoen niet opteert voor Vandoorne als racepiloot dan dreigt de renstal haar toptalent kwijt te geraken. Vandoorne liet reeds uitschijnen dat ook heel wat andere teams interesse in hem tonen.

Dat Button nog graag wat langer in de Formule 1 blijft werd de voorbije twee jaar al duidelijk. Toen kon de Brit telkens zijn contract bij McLaren met een jaar verlengen. Een mogelijke overstap van McLaren naar Williams kan voor Button voor het derde jaar op rij een verlengd verblijf in de Formule 1 opleveren, en voor ons Belgen een landgenoot in de Formule 1 ...

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België