logo
 

Keert Valencia terug op de F1-kalender?

25 april 2015 — Volgens Spaanse mediaberichten zou een groep investeerders uit Singapore Valencia terug op de F1-kalender willen krijgen.


Valencia stond van 2008 tot en met 2012 op de F1-kalender als de GP van Europa. Nadien verdween de race van de F1-kalender, al was het wel aanvankelijk de bedoeling dat Valencia en Barcelona afwisselend de GP van Spanje zouden organiseren.

De F1-race in Valencia kwam de voorbije jaren vooral in de media omwille van een vermeend corruptieschandaal. Volgens Spaanse media zou een groep investeerders uit Singapore echter heel wat investeringen willen doen in Valencia.

Zo zou de groep investeerders enkele miljarden euro’s willen investeren om van Valencia de beste stad als vakantiebestemming binnen Europa te maken. Een hotel met zes sterren, een nieuw casino, een groot shoppingcenter en nog enkele andere opmerkelijke projecten zouden daartoe behoren. Ook zou er een opgewaardeerde versie van het stratencircuit komen, zodat Valencia opnieuw de Formule 1 zou kunnen verwelkomen.

Het zou de bedoeling zijn dat Valencia om de twee jaar een F1-race kan organiseren, afwisselend met de elektrische raceklasse Formule E. Nu nog afwachten of het project van de Singaporese investeerders ook daadwerkelijk verwezenlijkt wordt, al is het ook dan niet zeker dat Valencia de Formule 1 mag verwelkomen. Steeds minder F1-races vinden plaats in Europa en al zeker geen twee races in hetzelfde land. Valencia zou dan eventueel met Barcelona moeten overeenkomen dat er afwisselend een GP van Spanje plaatsvindt in Barcelona en Valencia.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België