Keke Rosberg sneert naar criticasters: “Lewis heeft twee keer geluk gehad”

30 november 2016 — Volgens Keke Rosberg is het nonsense dat Nico Rosberg enkel door geluk de wereldtitel heeft veroverd. Volgens de vader van Nico Rosberg heeft Lewis Hamilton in het verleden twee keer geluk gehad bij het behalen van zijn titel, in 2014 en 2015.


Rosberg en Hamilton leken allebei op een bepaald moment in de strijd om de titel het laken naar zich toe te trekken. Met nog enkele races te gaan bouwde Rosberg echter opnieuw een mooie voorsprong uit. Dat bleek uiteindelijk cruciaal te zijn.

Volgens sommigen heeft Rosberg de titel enkel en alleen maar te danken aan de motorpech die Hamilton kende dit seizoen. Zo moest Hamilton onder meer opgeven terwijl hij aan de leiding reed tijdens de GP van Maleisië. Heel wat media verwezen dan ook naar de vele motorproblemen die Hamilton kende doorheen het seizoen.

Uiteraard gebeurde er wel meer dan alleen dat tijdens het seizoen. Denk bijvoorbeeld maar aan de aanrijding tussen Hamilton en Rosberg tijdens de GP van Spanje, of het contact dat er was tussen Hamilton en Rosberg tijdens de laatste ronde van de GP van Oostenrijk, waardoor Rosberg een bijna zekere overwinning alsnog verloor. Feit is dat een seizoen veel meer bepalende factoren heeft dan enkel motorpech of een aanrijding.

Uiteindelijk kon Nico Rosberg afgelopen zondag in de voetsporen van zijn vader Keke Rosberg treden. Die laatste zegt trouwens dat er niet flauw moet worden gedaan en vindt dat Hamilton de voorbije seizoenen ook geregeld geluk kende.

“Ik geloof dat Lewis twee keer geluk heeft gehad dus waarom zou Nico niet eens geluk mogen hebben? Indien je de wereldtitel in de F1 wil winnen mag je niet veel pech kennen,” zei Keke Rosberg in de paddock van Abu Dhabi.

Keke Rosberg verwijst daarmee onder meer naar de motorproblemen die Nico had tijdens de seizoensfinale in 2014, waarin Hamilton en Rosberg eveneens in Abu Dhabi om de titel streden. De Duitser was toen echter kansloos door een verlies aan motorvermogen. Volgens Keke Rosberg maakt pech nu eenmaal deel uit van een sport zoals de Formule 1.

“Ik kon de wereldtitel in 1982 in Monza een race vroeger gewonnen hebben. Ik moest als vijfde eindigen maar mijn voorvleugel kwam los, van een Williams, kan je je dat voorstellen? Dat is nu eenmaal sport. Of zoals Jenson Button zijn ophanging het begaf tijdens de race. Waarom? Omdat hij met zijn wagen zo hard een kerbstone raakte dat zijn wagen in twee zou kunnen breken. Vervolgens zegt hij ‘slechte wagen’. Zo zitten rijders nu eenmaal in elkaar.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België