logo
 

Kevin Magnussen in de wolken met vierde plaats

20 juli 2014 — Kevin Magnussen toonde zich op zaterdag erg gelukkig met zijn vierde tijd. image

McLaren gebruikte op vrijdagavond hun joker, die de teams toelaat om één grote aanpassing te doen tijdens het seizoen. Het Britse team had immers een nieuwe achtervleugel meegebracht naar Hockenheim, en verkortte de verhoudingen van de versnellingsbak bij beide rijders. Volgens Magnussen is zijn vierde plaats vooral te danken aan deze zet van het team.

“We hadden dit weekend niet aangevat met de gedachte dat we op de vierde plaats zouden geraken, maar hier sta je dan. Er was een nieuwe achtervleugel voorzien, en die werd mooi op tijd geleverd. Dit is fantastisch werk van de jongens in de fabriek om het zo snel te laten gaan, maar ook van de mecaniciens in de garage om het beste uit de nieuwe onderdelen te halen.”

De Deen maakt zich ondanks het mooie kwalificatieresultaat op voor een lastige race. Voor hem staan immers beide Williams-wagens, die tijdens de kwalificaties opnieuw een heel hoog niveau tentoon stelden. Achter hem volgen Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel, die ook opnieuw hongerig zijn naar het podium.

“Ik denk dat het podium buiten bereik is. We zullen ervoor gaan, maar ik denk wel dat we daar een grote portie geluk voor zullen nodig hebben. Het blijft echter een race, en dat is een pak zwaarder. De wagen en de weersomstandigheden kunnen helemaal anders zijn en de zaken helemaal omgooien. Hoe dan ook, de vierde plaats is een prima uitgangspositie.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België