Kevin Magnussen na zware crash: “Ik ging iets te vroeg op het gas”

09 juni 2019 — Kevin Magnussen heeft aan zijn crash door het raken van de 'Wall of Champions' geen ernstige verwondingen overgehouden. De Deen zal de race straks vanuit de pitlane aanvatten.


“Ik raakte simpelweg de muur, waarna de ophanging achteraan het begaf. Daardoor belandde ik tegen de muur van de pitlane, het was een enorme crash,” zei Magnussen nadat hij teruggekeerd was van een medische controle.

Ironisch genoeg was Magnussen zijn rondetijd van voor de crash voldoende snel voor een plaatsje in Q3 en moest hij zich dus eigenlijk niet verbeteren.

“We waren snel. We waren snel genoeg voor Q3 en ik was me aan het verbeteren. Ik probeerde alles te geven en te pushen, ik wist immers dat het erg close zou worden. Ik ging iets te vroeg op het gas en vanaf dan gebeurde alles.”

“Het spijt me erg voor het team. Ze moeten door mijn crash heel wat werk verrichten en we zullen waarschijnlijk vanuit de pitlane vertrekken. Ze verdienen veel beter,” besloot Magnussen.

Teambaas Guenther Steiner bevestigde vervolgens dat Magnussen zijn wagen zo’n zware schade had opgelopen dat ze wel degelijk vanuit de pitlane moeten starten.

“De schade is enorm. We moeten het chassis vervangen en zullen daardoor uiteraard vanuit de pitlane starten,” aldus Steiner. “We moeten ook zijn versnellingsbak verwisselen.”

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België