logo
 

Kevin Magnussen over zijn toekomst bij McLaren: “Andere teams hebben interesse in mij”

29 augustus 2015 — Kevin Magnussen heeft bevestigd dat andere teams hem gecontacteerd hebben om eventueel bij hen te rijden.


Magnussen mocht vorig jaar bij het McLaren F1 team debuteren in de Formule 1 maar de Deen werd na amper één seizoen aan de kant geschoven voor Fernando Alonso. Cruciale vraag is echter of Magnussen volgend jaar opnieuw in de Formule 1 een racezitje zal weten te vinden.

Bij McLaren-Honda zelf heerst er alvast een moordende concurrentie met Fernando Alonso en Jenson Button die momenteel het rijdersduo vormen en onze landgenoot Stoffel Vandoorne die momenteel de pannen van het dak rijdt in de GP2-series.

Magnussen reed vorig jaar een indrukwekkend eerste seizoen in de Formule 1 maar dat was duidelijk niet genoeg om ook dit jaar een racezitje in de Formule 1 te bemachtigen. Magnussen hoopt uiteraard om opnieuw bij McLaren een racezitje te kunnen bemachtigen maar de Deen liet tegenover F1i weten dat ook andere teams interesse in hem tonen.

“Ja, ik kan zeggen dat andere F1-teams me de hand gereikt hebben, dat is geen geheim,” aldus Magnussen. “Ik denk dan ook dat ik nog een toekomst heb. Je kan altijd met mensen praten.”

Magnussen mocht dit seizoen tijdens de openingsrace in Australië invallen voor de geblesseerde Fernando Alonso, maar verder dan dat kwam Magnussen niet in actie, zelfs niet in een andere raceklasse. Toch hoopt Magnussen dat McLaren hem zal blijven steunen en er mee voor zal zorgen dat zijn autosportcarrière de juiste richting uit blijft gaan.

“Ik zou niet zeggen dat het als een verrassing kwam dat men mij benaderd heeft. Ik hoop overduidelijk dat ik mijn carrière bij McLaren verder kan zetten maar misschien is dat niet mogelijk. Indien dat niet mogelijk is dan moet ik blijven racen. Ik ben een racepiloot en ik moet racen, dat is wat ik doe. McLaren zal me begrijpen en me blijven helpen bij mijn carrière indien er geen plaats is bij McLaren Ik zie mijn toekomst dan ook positief tegemoet.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België