Kevin Magnussen tekende bijna een contract voor de DTM

26 februari 2016 — Kevin Magnussen maakt dit jaar zijn comeback als racepiloot in de F1, al scheelde het niet veel of we zagen hem in de DTM rijden.


Magnussen werd door Renault bevestigd als vervanger van Pastor Maldonado. Lange tijd zag het er echter naar uit dat we de Deen niet in de F1 zouden zien en hij op zoek moest naar iets anders. Het scheelde zelf niet veel of we hadden Magnussen dit jaar aan het werk gezien in de DTM.

“Natuurlijk stond de Formule 1 bovenaan mijn lijst maar je probeert uiteraard ook bij andere raceklassen aan te kloppen,” zei Magnussen. “Ik zag altijd mogelijkheden maar een mogelijkheid betekent niet dat het mijn favoriet is.”

“Ik riskeerde het dan ook om naar de DTM en zelfs de IndyCar te kijken! Ik stond erg dicht bij de DTM. Als alternatief vond ik het best aantrekkelijk. Ik had altijd een soort voorliefde voor de DTM. Maar geloof me, ik ben blij dat het uiteindelijk niet gebeurd is, dat ik niet panikeerde en een contract tekende dat niet volledig honderd procent mijn keuze was. Ik was blij dat ik het risico nam om te wachten op iets beter. Ik kan zeggen dat ik me nu bevind waar ik me absoluut wens te bevinden.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België