logo
 

Kevin Magnussen vewacht volgende week zijn lot te kennen

07 september 2016 — In vergelijking met teamgenoot Palmer, kent Kevin Magnussen een degelijk seizoen. De Deen wist de enige punten van Renault dit seizoen te scoren. Toch is ook hij niet zeker van zijn zitje volgend jaar.


Het seizoen van Renault bestempelen als ‘matig’, is nog een eufemisme. De Franse renstal staat slechts negende in het constructeurskampioenschap. En dat voor een team dat binnen drie tot vijf jaar wil meestrijden voor de wereldtitel. Geen wonder dus dat alles bij het team in vraag wordt gesteld.

Dat Jolyon Palmer volgend jaar niet meer in de Renault rijdt, lijkt haast een zekerheid, maar ook Kevin Magnussen zou op de wip zitten. Renault zou immers op Sebastian Ocon, die het seizoen begon als testrijder bij de renstal, en Sergio Perez azen.

De zoon van ex-Formule 1 rijder Jan Magnussen zou daarmee voor de tweede keer al na een jaar zijn F1-zitje verliezen. In 2014 moest hij bij McLaren al na een seizoen plaats ruimen voor Fernando Alonso.

“Ik hoop dat ik snel duidelijkheid krijg”, zei Magnussen na de race in Monza, waarin hij zeventiende werd. “Het team zei me dat die er in Singapore zou komen.”

Geschreven door Mika Tuyaerts


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultKevin Magnussen

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België