logo
 

Kijkcijfers nemen duikvlucht van 50 miljoen

03 februari 2014 — De kijkcijfers voor 2013 namen een val van maar liefst 50 miljoen kijkers. Dat komt overeen met ongeveer 10%.

image
De vroege beslissing in het kampioenschap heeft daar ongetwijfeld mee te maken. Vettel stelde de titel al veilig met nog drie races te gaan. En dan was het nog zijn vierde titel op rij wat een beetje deed denken aan de periode waarin Schumacher een ijzersterk duo vormde met zijn Ferrari begin jaren 2000.

Ecclestone relativeert de cijfers wat en zegt dat men er minstens rekening mee moet houden dat er ook een race minder op de kalender stond. Toch beseft ook hij dat een voorspelbaar kampioenschap geen kijkers zal aantrekken: “Als er één ding is waar ik zeker van ben het komende seizoen, dan is het dat er niet alleen een hoge onvoorspelbaarheidsfactor zal zijn, maar een vernieuwd enthousiasme en een stevige strijd.”

Dat het nieuw regelement voor de nodige onvoorspelbaarheid, of misschien eerder onbetrouwbaarheid kan zorgen, is al gebleken uit de wintertest. Maar de teams die nu wat achterophinken, moeten nog niets vrezen. De laatste race telt voor twee en daarmee kan misschien de eerste goedgemaakt worden.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België