Kimi Räikkönen behaalt beste kwalificatieresultaat in Monza

05 september 2015 — Kimi Räikkönen eindigde de kwalificatie als tweede. De Ferrari rijder is verbaasd dat hij zo sterk was tijdens de kwalificatie van de GP van Italië.

image
Kimi Räikkönen heeft tijdens de kwalificatie van de GP van Italië zijn beste resultaat behaald. De Fin werd tweede. Hij was zo’n twee tienden trager dan Lewis Hamilton die morgen vanop pole start. Sebastian Vettel, op vijf honderdsten van zijn teamgenoot, vervolledigt de top drie.

Räikkönen had niet verwacht dat hij naar de tweede plaats had kunnen rijden. “We hadden niet verwacht te staan waar we nu staan. We wisten immers op voorhand dat Monza niet het beste circuit voor onze wagen is. Toch deed de auto het erg goed tijdens de kwalificatie.” Het ziet er dus naar uit dat de update op de wagen van de Ferrari naar behoren werkt.

Räikkönen is ook blij dat hij het Italiaanse volk en Ferrari een mooi resultaat kon schenken. “Het is altijd fijn om hier te racen in de thuisrace van Ferrari. Het is ook mooi dat ik hier mijn beste resultaat tijdens de kwalificatie kan behalen. Daarnaast hebben we als team ook het beste resultaat behaald.” Met een tweede en derde startplaats, behaalt de Scuderia haar beste resultaat van 2015 wat betreft de kwalificatie.

De Iceman hoopt in ieder geval dat hij morgen geen pech kent. “Ik hoop dat ik morgen ook positieve reacties kan geven na de race. We zullen ons uiterste best doen voor alle fans van Ferrari.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België