Kimi Räikkönen beleefde een frustrerende race

22 september 2014 — De Fin Kimi Räikkönen beleefde opnieuw geen goed weekend. Ferrari kende absoluut een beter weekend dan in Monza, maar toch zijn ze bij Ferrari niet tevreden. Kimi had opnieuw geen probleemloos weekend. Hij eindigde als achtste.


Op vrijdag had de Fin wat problemen in de ochtend. In de middagsessie bleek het een stuk beter te gaan voor Räikkönen met een vierde tijd. Ook op zaterdag ging het vrij goed voor Kimi tot de laatste sessie van de kwalificatie. In Q3 was er opnieuw een elektronisch probleem op de wagen van Kimi. Daardoor miste hij de kans op een mooie plaats op de grid.

Ferrari bleek het hele weekend de goede snelheid te hebben. Dit kon wel eens de beste Grote Prijs worden voor Ferrari. Maar de Scuderia heeft niet het onderste uit de kan kunnen halen in Singapore.

Kimi meldt tegenover de pers het volgende: “Dit was opnieuw een frustrerende race. Ondanks dat we vrij snel waren, konden we niet eindigen waar we hadden gehoopt.”

Zoals vaker het geval, was de start van beide Ferrari’s goed. Ook Kimi Räikkönen wist enkele plaatsen te winnen, mede door de uitvalbeurt van Nico Rosberg.

“Alles ging goed. Maar na de eerste stop verloor ik een plaats aan Massa,” aldus de Fin. Sindsdien reed hij steeds achter een Williams. Eerst die van Massa en later die van Bottas. “Ik zat steeds vast achter een Williams. Wanneer ik dichterbij kwam, had ik het moeilijk met het achterste van de wagen. Daarbij komt ook nog kijken dat de banden sneller degradeerden. “

Verder vindt de wereldkampioen van 2007 het erg jammer dat hij niet alles uit zijn wagen kon halen. “Ik kon nooit echt mijn race rijden. Williams is snel op de rechte stukken, dat weten we. Dus het was erg moeilijk om hen in te halen,” zegt Räikkönen.

Kimi is absoluut niet tevreden met een achtste plaats, maar hij is wel blij met de verbeteringen op zijn wagen. “Ik ben ervan overtuigd dat vanaf nu alles beter zal worden, als we gespaard blijven van pech,” besluit Kimi Räikkönen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België