Kimi Räikkönen heeft het moeilijk in Spanje

09 mei 2015 — Het is niet de beste start voor Kimi Räikkönen in zijn Ferrari in Spanje. Morgen moet hij vanaf de zevende plaats starten aan de race. De Fin heeft het dit weekend nog niet naar zijn zin.

image
We hoorden Kimi Räikkönen tijdens de vrije trainingen op vrijdag reeds klagen over het gedrag van zijn wagen. Ook op zaterdag had de wereldkampioen van 2007 het moeilijk. Het verliep niet naar wens. Er was immers een probleem in de pits waardoor er een setje medium banden moest worden weggegooid. Een bandenwarmer werd te heet en veroorzaakte brandplekken op de Pirelli band.

“Het gaat al het hele weekend niet goed,” zo verklaart Räikkönen. “Ook vandaag ging het moeizaam. De auto glijdt langs alle kanten. De reden daarvoor moeten we nog achterhalen.”

Kimi besloot om vandaag opnieuw met het oude pakket te rijden. “Nadat het op vrijdag lastig was, besloot ik met het team om terug te gaan naar het oude pakket. Het was een risico, maar ik denk dat ik er geen nadelen aan over heb gehouden.”

In het tweede kwalificatiedeel reed de Fin een betere tijd dan in het laatste kwalificatiegedeelte, wat de Fin erg jammer vindt. “In Q2 voelde de wagen goed aan, maar daarna ging het weer slechter. Ik reed dan ook een slechte ronde, want ik had geen grip.”

Een moeilijke start, concludeert Räikkönen, ook al blijft hij hopen op een goed resultaat tijdens de race. “Het is zo’n weekend waarop veel kleine dingen verkeerd gaan. We verliezen ook nog een setje medium banden door een oververhitte bandenwarmer. Maar morgen komt er een nieuwe dag, wat opnieuw mogelijkheden biedt. Tijdens de race kan er heel wat gebeuren. De startpositie is wederom niet ideaal, maar we bezitten wel over een goede wagen. Ik hoop morgen op een goede start. Dan zit een goed resultaat er nog in, want ik weet zeker dat we de snelheid hebben.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België