Kimi Räikkönen is kritisch

13 maart 2015 — Beide Ferrari rijders, Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel, zijn het seizoen goed gestart. Ze reden immers vandaag een tijd dat goed is om net achter de Mercedes jongens plaats te nemen. Zoals verwacht was Mercedes bovenaan te vinden. Maar dat Ferrari op plaatsen drie en vier te zien zijn, wijst er toch op dat Ferrari een betere auto heeft ontworpen dan die van vorig seizoen. Vettel is tevreden met zijn dag, maar Räikkönen is toch kritisch op zichzelf.

image
Kimi Räikkönen is niet tevreden met zijn prestatie van vandaag. Kimi eindigde net achter zijn nieuwe teamgenoot Sebastian Vettel, ook al moest hij zo’n vier tienden toegeven aan de Duitser. Vettel is dan weer op zijn beurt ruim zes tienden trager dan de Mercedes van Hamilton.

“Deze dag verliep niet ideaal,” begint de Fin zijn commentaar op de eerste oefensessies. “Ik ben er nog niet in geslaagd om een goede ronde te rijden. We weten waar we staan, ook al is er nog veel werk te doen. Als ik in de wagen alles in orde krijg, dan zal het goed verlopen.” De wereldkampioen van 2007 heeft dus kritiek op zijn eigen prestaties, want volgens hem doet de wagen het wel erg goed, wat ook blijkt uit de resultaten.

“We voelden de vooruitgang al tijdens de wintertesten. Het team heeft dus fantastisch werk geleverd tijdens het tussenseizoen. Er is nog steeds een hoop werk te verrichten, maar je moet ergens beginnen. Als je ziet van waar we komen vind ik dat we al een enorme stap in de juiste richting hebben gezet.”

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België