Kimi Räikkönen op plaats drie: “Auto voelt goed aan”

28 november 2015 — Kimi Räikkönen heeft beslag gelegd op de derde plaats op de grid voor de race van morgen in Abu Dhabi. Een goed resultaat voor de Fin, die eerder dit seizoen reeds in Italië en Singapore de derde beste tijd neerzette tijdens de kwalificatie.

image
Doordat Sebastian Vettel niet verder kwam dan het eerste deel van de kwalificatie, lag de druk op de schouders van Kimi Räikkönen. Mercedes leek ongrijpbaar voor de Fin, maar de wereldkampioen van 2007 moest toch in staat zijn om de derde plaats op de grid veilig te stellen.

Tot het einde van de kwalificatie was er een hevige strijd om de derde plaats. Sergio Perez zette een goede tijd aan het begin van Q3 op de tabellen, waar Räikkönen in eerste instantie niet onder kon. Maar Räikkönen slaagde er in zijn laatste ronde toch in om Perez te verwijzen naar de vierde plaats op de grid.

Kimi Räikkönen is tevreden met zijn auto, maar beseft ook dat het moeilijk wordt om Mercedes bij te houden.

“Hoewel de eerste ronden niet ideaal verliepen, ben ik al het hele weekend tevreden met het gedrag van de auto. Ik wist dat mijn eerste snelle ronde tijdens Q3 goed was, maar het kon nog wat beter. Ik probeerde nog te verbeteren en het lukte me. Er is wel een groot gat met de jongens voorin (Mercedes), maar we hebben ons best gedaan.”

Mocht Kimi Räikkönen ook morgen een goed resultaat neerzetten en voor zijn landgenoot Valtteri Bottas eindigen, dan klimt Räikkönen op naar de vierde plaats in het kampioenschap. Räikkönen heeft momenteel een achterstand van één punt op Bottas in de Williams.

Verder nog interessant om mee te geven: Kimi Räikkönen wist in Q1 zijn tijd neer te zetten op de soft band van Pirelli, waardoor hij een setje van de superzachte banden wist te sparen. Verwacht wordt dat er tijdens de race twee runs worden gedaan op de superzachte band en één op de zachte band, waardoor Kimi Räikkönen wel eens een voordeel zou kunnen hebben op de concurrentie.

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België