logo
 

Kimi Raikkonen: “Druk bij Alfa Romeo is dezelfde als bij Ferrari”

16 december 2019 — Kimi Raikkonen heeft er een wisselvallig eerste seizoen bij Alfa Romeo op zitten. De Fin is nog steeds erg gedreven en wil nog steeds het best mogelijke resultaat behalen, de druk is er volgens hem dan ook niet minder op geworden na zijn overstap naar Alfa Romeo.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) op

Raikkonen trok eind 2018 de deur achter zich dicht bij Ferrari en verkaste naar Alfa Romeo. Daar zou de Fin minder PR-activiteiten en minder druk ervaren.

Maar met dat laatste is Raikkonen het niet eens. En wat die PR-activiteiten betreft: zien we Raikkonen ondertussen al niet dagenlang in een commercial van Alfa Romeo op tv?

“Ik denk niet dat de druk anders was,” zei Raikkonen volgens ‘Crash.net’. “We wilden het duidelijk goed doen.”

“Ik denk dat iedereen zichzelf veel druk op legt. Uiteindelijk is het werk dat we tijdens een raceweekend verrichten hetzelfde, voor welk team je ook rijdt. De meetings zijn gelijkaardig, net als het racen.”

Wel heeft Raikkonen nu iets meer tijd voor zijn familie, aangezien er toch iets minder PR-activiteiten zijn.

“Naast het racen is het minder druk geweest. Het is ook leuk dat ik dichter bij het team woon, waardoor ik minder over en weer moet reizen. Dat helpt allemaal en daardoor heb ik wat meer tijd om met mijn familie door te brengen. Dat is leuk,” besloot Raikkonen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België