Kimi Raikkonen en Sergio Perez krijgen strafpunten van de stewards

27 augustus 2017 — Naar aanleiding van twee verschillende incidenten tijdens de race hebben Kimi Raikkonen en Sergio Perez strafpunten op hun licentie gekregen.


Raikkonen kreeg tijdens de race al een stop-and-go penalty van tien seconden omdat hij in zijn Ferrari niet voldoende vertraagde toen er dubbel geel werd getoond ter hoogte van Kemmel Straight. Max Verstappen was daar met zijn bolide stil komen te staan door een technisch probleem.

Na afloop van de race kreeg Raikkonen voor dat incident ook nog eens drie strafpunten. Voor Raikkonen zijn het de eerste strafpunten en voorlopig moet hij dan ook niet vrezen voor een eventuele raceban naar aanleiding van het verzamelen van twaalf punten in een periode van twaalf maanden.

Ook Sergio Perez kreeg één strafpunt maar opvallend genoeg niet voor zijn aanrijding met teamgenoot Esteban Ocon. Perez krijgt het strafpunt omdat hij na het inhalen van twee wagens op Kemmel Straight de baan moest verlaten en vervolgens zijn positie niet teruggaf. De Mexicaan kreeg daarvoor tijdens de race ook al een tijdstraf van vijf seconden. Perez heeft nu in totaal zes strafpunten.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Kimi RaikkonenSergio PerezFerrariForce India

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië