Kimi Raikkonen gediskwalificeerd na kwalificatie en moet als laatste starten

02 november 2013 — De Fin Kimi Raikkonen is na afloop van de kwalificatie gediskwalificeerd omdat zijn wagen niet voldeed aan de technische reglementen.

image
Eerder schreven we reeds dat de stewards medewerkers van het team bij zich hadden geroepen omdat er een probleem was bij een test die de flexibiliteit van de wagens meet (Lees: Wagen van Raikkonen geraakt niet door technische keuring: verliest de Fin zijn vijfde startplaats?). Na bijkomend onderzoek en de vraag om informatie bij het team hebben de stewards vervolgens besloten om de Fin uit de kwalificatie te schrappen.

Lotus probeerde aan te halen dat een onderdeel beschadigd raakte door een kerbstone en dat daardoor het voorste gedeelte van de wagen van Raikkonen te flexibel was, maar daar namen de stewards geen genoegen mee. Ze oordeelden dat het kwalificatieresultaat van de Fin geschrapt moest worden maar staan wel toe dat de Fin achteraan de grid de race mag aanvatten.

Mogelijk haalt Lotus de wagen van de Fin uit het parc fermé en dan moet Raikkonen uit de pitlane starten. De kans is groot dat het team dit doet want dan kan het allerlei wijzigingen aan de wagen doen om de inhaalrace van de Fin te vereenvoudigen.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België