“Kimi Raikkonen is altijd aan het klagen!”

22 september 2015 — Volgens Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene is het niet bijzonder dat Kimi Raikkonen klaagt, dat doet de Fin immers altijd.


Arrivabene moest er eens om lachen dat Raikkonen aan het klagen was tijdens de GP van Singapore. Raikkonen klaagde na afloop van de race over zijn banden, al slaagde de Fin er wel in om als derde op het podium te finishen.

Volgens de Ferrari-teambaas toont dat het verschil aan tussen de Fin en teamgenoot Sebastian Vettel die zondag kon zegevieren.

“Kimi is altijd aan het klagen!” lacht Arrivabene. “Het is helemaal geen probleem. Het zijn de normale commentaren over de afstelling van de wagen. Het verschil is dat Raikkonen altijd aan het roepen is terwijl Sebastian eerder stil is. Dat is niets bijzonder.”

Volgens Arrivabene is het ook normaal dat de ene rijder meer problemen ondervindt dat de andere. De teambaas verwijst daarvoor naar de voorgaande race in Monza, waar Kimi Raikkonen dan weer supergoed was.

“Het is zoals in Monza. In Monza was Kimi zeer, zeer sterk en hier was het Sebastian. Sebastian houdt van het circuit en is hier altijd erg sterk. Ik wil beide rijders dan ook niet vergelijken. Ze stonden allebei op het podium en voor mij is dat voldoende,” besluit Arrivabene.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België