“Kimi Raikkonen is een gevoelige jongen”

14 april 2015 — Raikkonen staat bekend als de 'koele' Fin, de 'iceman' die raar spreekt en erg kort van stof is, maar volgens Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene is Raikkonen een gevoelige jongen.


Tegenover de pers heeft Raikkonen meestal een gevat antwoord klaar, maar hoe is de Fin nu echt achter gesloten deuren en weg van al die media-aandacht?  Wel, volgens Arrivabene zien we dan een compleet andere Kimi Raikkonen.

“Hij wordt de ‘iceman’ genoemd en eigenlijk is dat het beeld dat we van hem voor een deel moeten hebben, dat van een gast die geen (mentale) massage nodig heeft want dat is te stevig, want hij is eigenlijk een erg gevoelig iemand,” aldus Arrivabene. “Indien hij voelt dat hij een team rond hem heeft dat op dezelfde manier voor hem pusht als voor Seb dan kan kimi ons zeer goede resultaten en uitstekende prestaties geven.”

“Het resultaat zag je in Maleisië. We waren als kangoeroes aan het rondspringen, ook al was het Maleisië en niet Australië waar we waren, en dat omwille van de podiumplaats en overwinning van Vettel. Maar als je terugkijkt naar de prestaties van Kimi die was schitterend. Het nieuws vandaag is dat we momenteel twee zeer goede rijders bij Ferrari hebben.”

Volgens Arrivabene zijn de karakters van Vettel en Raikkonen helemaal anders, maar dat vormt echter geen enkel probleem.

“We spreken hier over twee rijders. Seb en Kimi zijn twee verschillende karakters. Seb is een sterk iemand die zeer toegewijd is Kimi is iemand die de steun van een team rond hem nodig heeft en zeker en vast van de teambaas. In Maleisië was ik met hem aan het praten na de oefensessies. We kennen elkaar al jaren an ik zei tegen hem: ‘Kimi, indien je aanvalt voor niets, verwacht dan dat ik reageer’. Maar Kimi houdt van zo’n relatie waarbij je het recht in zijn gezicht zegt,” aldus Arrivabene.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België