“Kimi Raikkonen is nog steeds één van de beste F1-piloten”

08 november 2020 — Antonio Giovinazzi heeft de loftrompet afgestoken over teamgenoot Kimi Raikkonen die volgens hem nog steeds één van de beste F1-piloten op de startgrid is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alfa Romeo Racing ORLEN (@alfaromeoracingorlen) op

“Kimi heeft enorm veel ervaring en dat helpt enorm,” vertelde Giovinazzi tegenover het Duitse ‘Motorsport-Total.com’. “Het stelt hem in staat om het meeste uit de wagen te halen, vooral tijdens de races.”

“In mijn ogen is hij één van de beste rijders, of misschien zelfs de beste, op het vlak van indelen van zijn race, hoe je de banden vanaf de eerste ronde best gebruikt.”

Raikkonen mag in oktober dan wel zijn 41ste verjaardag gevierd hebben en het meeste aantal F1-starts achter zijn naam hebben staan, de Fin gaat er volgend jaar minstens even hard tegenaan gaan.

“Ik heb veel journalisten horen zeggen ‘dat hij op deze leeftijd het einde van zijn F1-carrière naderde’,” aldus de Italiaanse teamgenoot van Raikkonen.

“Ik kan jullie echter bevestigen dat telkens hij naar een circuit gaat, dat hij enorm gemotiveerd is en klaar is om zo goed mogelijk te presteren. Als ik de kans krijg om voor hem te finishen dan is het alleen maar omdat ik een perfect weekend had.”

Raikkonen staat gekend als iemand die niet erg spraakzaam is en ook op het vlak van kennis en ervaring blijkt de Fin met zijn teamgenoot niet al te veel te delen.

“Ik heb erg veel van hem geleerd maar hij is niet het type dat veel onthult,” aldus Giovinazzi.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alfa Romeo Racing ORLEN (@alfaromeoracingorlen) op

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België