Kimi Raikkonen kijkt uit naar ‘puur racen’ bij Sauber

05 januari 2019 — Kimi Raikkonen zullen we dit jaar niet langer in de kleuren van Ferrari zien maar wel zien racen voor Sauber, de renstal waar zijn F1-carrière ooit begon. De Fin kijkt er alvast enorm naar uit.

Dit bericht bekijken op Instagram

Just like 2001. Photo @calloalbanese

Een bericht gedeeld door Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) op

Velen hadden verwacht dat het einde verhaal zou zijn voor Raikkonen, dat hij eind vorig jaar zowel afscheid van Ferrari als de Formule 1 zou nemen. Niets was echter minder waar, de Fin keert immers terug naar Sauber en zal daar nog minstens twee seizoenen afwerken.

Raikkonen kijkt er alvast naar uit om bij Sauber in een compleet andere omgeving te werken dan Ferrari. De focus zal meer op ‘puur racen’ liggen en veel minder op allerlei andere zaken en dat past perfect bij de Fin, die naast het racen liever niet te veel andere activiteiten moet doen.

“Ik kijk er echt enorm naar uit,” aldus Raikkonen. “Het gaat op veel vlakken anders zijn, maar het doel zal steeds hetzelfde zijn.”

“Het zal veel meer ‘puur racen’ zijn in plaats van al de rest. Hopelijk zal het voor ons allebei goed uitdraaien, dat is het doel.”

“Dat is wat we denk ik kunnen doen, maar ik kan ook volledig verkeerd zijn. Ik heb er echter een goed gevoel over en dat is ook de reden waarom ik ben teruggekeerd naar Sauber.”

Raikkonen zal samen met Antonio Giovinazzi het rijdersduo bij Sauber vormen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België