Kimi Raikkonen: “Nooit durven dromen dat ik nu nog in de F1 zou racen”

22 november 2019 — Kimi Raikkonen maakte op 21-jarige leeftijd een veelbesproken F1-debuut bij het Sauber. Nu bijna negentien jaar later racet Raikkonen nog steeds in de F1, iets dat hij zelf nooit voor mogelijk had gehouden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) op

“Ik denk niet dat ik het zou geloofd hebben indien iemand toen zou gezegd hebben dat ik op mijn 40 jaar nog in de F1 zou racen,” vertelde Raikkonen tegenover ‘Yahoo Sport’.

“Destijds draaide alles duidelijk rond goed rijden en in de F1 blijven. Niets was toen gegarandeerd.”

Raikkonen debuteerde op erg jonge leeftijd in de F1 en was doorheen zijn carrière in de Formule 1 steeds een rijder die zowel op als naast de baan erg van zich liet spreken. Toch was het ook voor hem in het begin van de F1 een kwestie van overleven.

“Ik had in 2001 een contract voor drie jaar, twee plus één, maar het was allemaal nog zo vroeg dat je vooral je best probeerde te doen en vervolgens dan wel zag wat er gebeurde. Zelfs wanneer ik 27 of 28 jaar was zou ik er geen geld op hebben durven inzetten dat ik nu nog in de F1 zou racen.”

Raikkonen verliet enkele jaren de Formule 1 omdat hij de sport beu was, maar dat heeft er ook voor gezorgd dat hij terugkeerde en vandaag de dag nog actief is in de sport.

“Ik heb de F1 enkele jaren verlaten, indien ik dat niet had gedaan dan zou ik er vandaag ook niet meer geweest zijn. Ik was het echt volledig beu, niet het racen maar wel de politieke spelletjes en al de nonsens.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België