logo
 

Kimi weet het nog niet

11 april 2013 — Niemand weet wat Kimi Raikkonen volgens seizoen zal doen, en ook de Fin zelf blijft nog in het ongewisse. image

Raikkonen bezit een aflopend contract met Lotus, en heeft nog niets in het vooruitzicht voor 2014. De wereldkampioen van 2007 heeft zelf ook nog niet gepland waar hij naartoe wil met zijn carrière. Eerder deze week verklaarde Red Bull baas Dietrich Mateschitz dat Raikkonen absoluut kandidaat is voor een zitje bij het team uit Milton Keynes mocht Mark Webber na dit seizoen besluiten om niet verder te gaan met Red Bull Racing.

“In de Formule 1 zijn geruchten dagelijkse kost. Ik moet eerlijk zijn, ik heb geen contract voor volgend seizoen, en er zijn ook geen plannen op dit moment. Gewoonlijk maken jullie zelf de geruchten, dus we zien wel hoe het loopt. Het seizoen is nog maar twee races oud.” legt Raikkonen uit in Speed Week.

“Ik zal er waarschijnlijk wel nog zijn, maar de Formule 1 is een gekke omgeving en tot dusver is er nog niets concreet.” antwoordt de Fin op de vraag of hij volgend seizoen nog F1 zal rijden.

Raikkonen hoopt zich dit weekend in China opnieuw naar een winnende vorm te begeven. In Australië mocht hij meteen vieren, maar in Maleisië verging het “Iceman” al een stuk minder. De vrije trainingen waren nog veelbelovend, maar een onbalans in de setup op zaterdag en bijgevolg ook op zondag leidden Raikkonen pas naar een zevende plaats.

“We begrijpen min of meer wat er in Maleisië verkeerd liep, maar het is altijd lastig om precies te bepalen waar het probleem zich schuilhield. We hopen dat we het bij het rechte eind hebben en dat we de draad van de vrijdagtrainingen in Maleisië opnieuw kunnen opnemen. We denken dat het iets met de afstelling te maken had, maar daar was op vrijdag niets van te merken. Ik hoop dat we de knop terug kunnen omdraaien in China.”


Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van ChinaKimi RaikkonenLotus

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België