logo
 

“Kinderdroom verwezenlijkt dankzij Michael Schumacher”

11 februari 2016 — Pascal Wehrlein werd gisteren als eerste rijder bij Manor Racing bevestigd. Voor de Duitser gaat een kinderdroom in vervulling en die gaat gedeeltelijk in vervulling dankzij Michael Schumacher.


Wehrlein reageerde dolenthousiast op zijn bevestiging als racepiloot bij Manor Racing. Al van op heel jonge leeftijd volgt hij de Formule 1 en was het een droom om er ooit zelf aan deel te nemen.

“Er gaat echt een enorm grote droom in vervulling,” aldus Wehrlein. “Toen ik vier of vijf jaar oud was ben ik samen met mijn vader naar de Formule 1 beginnen kijken. Om hoe laat de races ook plaatsvonden, telkens stonden we op.”

De Duitser kreeg tijdens zijn autosportcarrière heel wat steun van Mercedes, het team waarvoor ook zijn idool Michael Schumacher enkel jaren reed.

Meer zelfs, in 2008 begeleide Schumacher het talentenprogramma van de ADAC waarvoor Pascal Wehrlein werd uitgekozen. Het jaar nadien startte hij bij het kartteam KSM, waar ook Schumacher zijn carrière begon en de F1-legende partner van is.

Het doet Wehrlein dan ook enorm veel plezier dat hij dankzij zijn idool nu zelf aan de Formule 1 kan deelnemen, al heeft hij dat racezitje ook voor een deel te danken aan zijn voorbije seizoen in de DTM. Daarin veroverde hij immers de titel.

Duitsland heeft er in ieder geval opnieuw een talent bij in de Formule 1, wat de interesse voor de sport in Duitsland alleen maar ten goede kan komen.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België