Klantenteams moeten volgens nieuw reglement zelfde motor krijgen: hoop voor Red Bull?

14 oktober 2015 — Vanaf volgend seizoen moeten klantenteams dezelfde motoren krijgen als het fabrieksteam dat de motoren levert, zo blijkt uit het sportief reglement.


De regels rondom het sportief reglement van de Formule 1 voor het seizoen 2016 zijn gepubliceerd en daaruit blijkt dat klantenteams dezelfde motoren moeten krijgen als de fabrieksteams.

In het verleden was het vaak zo dat klantenteams een oudere specificatie van de motor kregen dan het fabrieksteam. Dat wordt dus vanaf 2016 verboden en is een serieuze opsteker voor Red Bull, dat nog steeds op zoek is naar motoren voor volgend seizoen.

Red Bull probeert een motorendeal met Ferrari te bewerkstelligen maar de Italianen stonden niet te springen om motoren met de 2016-specificatie te leveren aan Red Bull. Ferrari wenste wel eventueel motoren van de 2015-specificatie te leveren maar dat is dus verboden vanaf volgend seizoen. Het is echter maar de vraag of dat een eventuele overeenkomst tussen beide partijen eenvoudiger zal maken.

Christian Horner, de teambaas van Red Bull, liet in Sochi weten dat beide partijen nog steeds aan het onderhandelen zijn. Bij Red Bull willen ze uiterlijk tegen eind oktober een beslissing nemen. Dat kan in het slechtste geval uitdraaien op een vertrek uit de Formule 1 voor zowel het team van Red Bull als Toro Rosso.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België